کالای برق حسینی-فروشگاه اینترنتی برقیتو

09125913729 - 021-36471456-7

تاریخچه کابل در ایران

سیم و کابل یکی از اصلی ترین تجهیزات برق ساختمان و صنعتی است. بدون این دو محصول انتقال جریان الکتریسیته عملا غیر ممکن خواهد بود. اما شاید برایتان جالب باشد که سیم و کابل چطور تولید شدند و دقیقا از چه زمانی مورد استفاده قرار گرفتند. در ادامه این مطلب به صورت کامل در مورد تاریخچه سیم و کابل در ایران و جهان صحبت خواهیم کرد.

تاریخچه سیم و کابل در جهان

در ابتدا بهتر است در مورد تاریخچه سیم و کابل در جهان صحبت کنیم. استفاده از این دو محصول برای اولین بار به سال 1830 بر میگردد. در این سال کشتیرانان از کابل به عنوان ابزار البته نه برای انتقال جریان برق بلکه برای کاربردهای دیگر استفاده می کردند.

با پیشرفت تکنولوژی و تولید سیم، نحوه انتقال انرژی تغییرات شگرفی کرد. اما طولی نکشید که به دلیل عدم عایق بندی صحیح سیم ها، خطرات زیادی از جمله آتش گرفتگی به واسطه آنها رخ داد. در سال 1876 در نهایت با استفاده از روکش های لاستیکی، توانستند خطرات احتمالی ناشی از سیم را کاهش بدهند. 

فرایند تکامل سیم و کابل 

در زمان های قدیم برای تولید کابل، ماده ای گیاهی و عایق را به دور یک رسانا می پیچیدند؛ سپس آن را در دمای 130 تا 140 درجه سانتیگراد خشک کرده و با روغن، رزین یا موم اشباع می کردند.  پس از آن نیز با سرب روکش می کرند. 

سال 1887 شیمیدان ها از طریق سنتز مواد مختلف، توانستند عایقی با نام باکلیت تولید کنند؛ این عایق قیمت بسیار کمتری نسبت به لاستیک داشت.

در همین سال ها بود که شبکه هایی با ولتاژ بالاتر جای خود را در صنایع باز کردند. در سال 1898، اولین کابل 10 کیلو ولتی برای برق سه فاز ساخته شد.

سال 1953 برای اولین بار کابل خشک با عایق پلی اتیلن کراس لینک در کارخانه جنرال رونمایی شد. عایق پلی اتیلن کراس لینک ماده ای است که طی فرایندهای پیچیده شیمیایی-گرمایشی از پلی اتیلن ساخته می شود. این ماده توانست در همان سالها، امکان ساخت کابل هایی با ولتاژ بالاتر را فراهم کند.

تاریخچه سیم و کابل در ایران

تاریخچه سیم و کابل در ایران به راه اندازی اولین کارخانه برق در ایران بر میگردد. اولین کارخانه برق در ایران، توسط شخصی به نام محمدحسین امین الضرب، معروف به پدر برق ایران در سال ۱۲۸۲ هجری شمسی، تاسیس گردد. با ورود این کارخانه به ایران، سیم های روکش دار وکابل برق نیز، خریداری و وارد کشور شد. با پیشرفت تکنولوژی و احداث کارخانه ها و کارگاه ها در ایران، نیاز به این محصولات بیشتر شد.

در آن زمان، سیم و کابل، از کشورهای گوناگون خریداری شده و در انبارهای زیادی، نگهداری می شد. به تدریج با جمع شدن سیم کشی هوایی در شهر های بزرگی چون تهران و اصفهان و تبدیل آن به شبکه های فشار ضعیف و فشار متوسط زمینی، نیاز به سیم و کابل، بیشتر از قبل شد. در این هنگام، تولید کنندگان داخلی و بنگاه های اقتصادی، به این باور رسیدند که با تولید این محصولات، علاوه بر تامین نیاز داخلی به سیم و کابل، از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری به عمل می آورند.

با افزایش تحقیقات و ورود تکنولوژی های جدید و پیشرفته به داخل کشور، کارخانه های تولید سیم و کابل، احداث شدند. 

ساخت سیم و کابل در ایران

در ابتدا به توضیح کوتاهی در مورد چگونگی ایجاد واژه سیم در ایران بپردازیم. در زمان های گذشته به فلز نقره که به راحتی به مفتول های نازکی تبدیل می شدند، سیم گفته می شد. همچنین اولین بار، شخصی فرانسوی از کارخانه CEEM، کابل و سیم وارد ایران کرد. به همین دلیل و با توجه به پیش زمینه این کلمه در کشور، به کاربردن کلمه سیم برای انواع رساناهای برق در بین مردم راحت تر از کلمه مفتول بود.

زمینه تولید سیم در ایران، به بیش از 40 سال پیش برمیگردد. اما اولین کارخانه تولید سیم و کابل  در ایران، از حدود 40 سال پیش آغاز به کار کرد. در ابتدا در این کارخانه، فقط سیم تولید می شد، با پیشرفت تکنولوژی و افزایش رساناها، به تولید کابل نیز پرداختند.

شما می توانید اطلاعات بیشتر در مورد این دو محصول را در مطلب “ فروش عمده سیم و کابل ” مطالعه کنید.

فرایند ساخت سیم و کابل

  • سیم‌سازی: اولین کارخانه های تولید سیم می توان از  کارخانه های فروزنده، هادی برق با دیاموند سابق، سیمکو و الکتریک خراسان، نام برد. در حال حاضر، حدود 100 کارخانه، در زمینه تولید سیم، مشغول به فعالیت هستند.  
  • تولید رسانا: اولین شرکت های تولید رساناهای برقی که همچنان در حال فعالیت میباشند می توان از شرکت کابل ساوه یا ایر کابل سابق و شرکت آلومتک نام برد. آلومتک، وابسته به وزارت نیرو و دولتی می باشد.
  • کابل سازی: کارخانه های کابل تک، کابل البرز، کابل ایران، سیم کات و سیمکو، از کارخانه های تولید کابل افشان و رساناهای یک تتکه و رشته ای هستند که سابقه فعالیت آنها بسیار طولانی است. شرکت سیم و کابل ابهر، از کارخانه های جدیدی هستند که فعالیت گسترده و زیادی در این زمینه دارا می باشند.
هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چه چیزی میگردید ؟!